Carnaval di Curacao!
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
05 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam
Con ta bai (Hoe is het?)?
Hier is alles nog hopi bon (erg goed)! Ik voel al inmiddels een echte Antilliaan tussen de Curacaoenaren: het Papiamens gaat al beter, en de salsa gaat steeds soepeler, alleen het enorm langzame Caribbeaanse tempo heb ik nog niet overgenomen en wordt ik ook (zomogelijk) steeds blonder en mijn haar ook steeds langer.
En ik heb hier natuurlijk Carneval gevierd! En dat is niet het Nederlandse verkleden, maar juist zo weinig mogelijk aantrekken en de straat opgaan (met een biertje), net Rio de Janeiro dus (ook veel politie voor eventuele liquidaties)!! Op zondag was het hoogtepunt met de grote optocht, erg mooi (zie fotootjes), maar ook erg warm, gelukkig hadden we 4 koelboxen met koud bier, ideaal!
Nu weer gewoon aan de slag, ik ben nu weer met mijn 72uurs dienst bezig (aah!), gelukkig nog niet zo druk, vanacht weer een schietpartij en vrijdag een steekwond (aan de orde van de dag), en natuurlijk de gebruikelijke auto-ongelukken. Ik mag steeds meer doen, zowel op de OK als daarbuiten, leuk dus, morgen ga ik zelfs even de reanimatiepieper van de interne overnemen (ze hebben een beetje personeeltekort), hopen dat er niet te veel patiënten inkachelen!
Verder natuurlijk de gebruikelijk week indeling van salsa (inmiddels 3e cursus!), quiz-en in de bar (laatst 2e geworden), 1-2 per week voetballen, 1x per week langs de kust 3 km zwemmen (oefenen voor de triatlon), 1x per week rennen, soms duiken en dan natuurlijk naar de BN-ers die hier komen optreden (dit weekend the Golden Earring) en in het weekend casino en stappen, druk he! Maar af en toe ook de boeken induiken en ik ben aan een case report bezig, toch ook nog aan mijn carrière denken!
Succes met de sneeuwoverlast en de vogelgriep (hier hebben we Dengue...)!!!!
Ayo, Paul
Succes met de sneeuwoverlast en de vogelgriep (hier hebben we Dengue...)!!!!
Ayo, Paul
05 Maart 2006 - 03:08
Lucas:
Wat een relaxte boel Costa. Ik kom nu naar je toe! M'n vlieger komt over dire uurtjes aan
De anus -
05 Maart 2006 - 12:19
Johnny:
Ik zit in dezelfde vlieger, Lucas!!! -
05 Maart 2006 - 19:25
Merij:
Blond? Zou het wit noemen.
Over carriere gesproken, wat dacht je van t nationale ballet (goede sprongen, soepele heupen!)?!!
Veel plezier met de sjon en lucas. -
05 Maart 2006 - 20:44
Vivienne:
Aan veel jump-up's meegedaan? Foto zijn super. Vrijdag eten Stoelmanstraat en Gongrijpstraat. Kom je ook even? Oh ja zaterdag komt Kenneth naar nederland!! Dikke verkering ondertussen!! -
06 Maart 2006 - 10:56
Marten:
Dag Paul, bedankt voor de carnavalsberichten, je moet de hartelijke groeten hebben van Chris en Josien. ik was een week aan de cote d`azur,daar heb je geen denghe muggen maar kun je wel de chikungunya krijgen, als het al niet hetzelfde is dan is het wel net zo erg. Ik hoop dat je bij het jaarlijkse uitstapje naar le mazis kunt zijn, kunnen we gelijk zien of Onderdelinden zijn kippen heeft opgehokt. In Frankrijk laten de mensen hun hobby kippen, eenden en ganzen massaal los in openbare parken en plantsoenen om ze maar niet meer in hun eigen tuintje te hebben, Oscar die een scherp waarnemer is, zei dat je volgens hem daarmee het probleem verplaatst. Met deze Oscar was ik in Cannes en Nice. Groeten oom Marten -
07 Maart 2006 - 14:24
Janne:
He Paul! Weer een mooi verhaal met mooie foto's. Je ziekenhuisverhalen klin ken een stuk spannender dan bij mij in Veghel.. Behalve dan dat ik altijd het reanimatiesein op zak heb. Wat doet Matthijs eigenlijk daar? Ook chirurgie en blijft hij ook een jaar? Ik heb de laatste tijd je broer een aantal keren gespot in Den Bosch. Denk natuurlijk steeds even dat jij het bent maar kan mn enthousiasme dan nog net inhouden als blijkt dat hij dwars door me heen kijkt (hij kent me niet). Nou geniet er maar lekker van! Ben wel beetje jaloers. Dikke X, Janne -
07 Maart 2006 - 20:54
Josien:
de foto's van het carnaval zijn heel herkenbaar! Je lijkt met dit haar meer op mijnheer uw broer. Chris is een mondelinge toets Frans aan het voorbereiden en antwoordt op de vraag wat ze zou doen als ze 1000 euro zou winnen: jáimerait aller à Curacao. Moet ze maar doen, zo te zien. Zie je Janwillem wel eens? -
08 Maart 2006 - 12:58
Milou:
Overbeeke! Fantastisch weer, zo te zien en lezen een stuk spannender dan ons leventje hier in nl. Al heb je trouwens wel een super ski-tripje gemist..! Ik zal je wat foto's sturen.. XXX -
11 Maart 2006 - 03:07
Prakken:
Gast, wat een prima leven! Wat zijn je plannen op middellange termijn? Back to business hier in het kikkerlandje! Ga over 2 weken op gesprek voor de opleiding Heelkunde (best snel eigenlijk nietwaar). Tja, bevalt eigenlijk wel prima hier in het bronovo. Helaas weinig Traumatologie, behalve op zaterdagochtend...
Spreek je binnenkort weer, veel groeten Fred -
13 Maart 2006 - 12:37
Johnny:
Yo Costa, gast, ik heb de eerste twee weken van juli vrij, dus dan vlieg ik ff over als het schikt?! Kunnen we meteen een gezamelijke
verjaardagsparty vieren, met een potje mosterd, want we worden 50, ouwe lul.. Mwoehahaha!!
En Janne, hoe zie je eruit, dan zal ik voortaan niet meer dwars door je heen kijken..
A boeng, Johnny -
23 Maart 2006 - 15:12
Eline:
Inderdaad lijk je nu eindelijk eens een beetje op je broer, met de lange haar!!!
Mooie verhalen weer en vooral mooie foto's, super!!!
Houd die patienten levend daar he?!
Dikke kus -
26 April 2006 - 15:08
Jetske:
t Ziet er allemaal weer relaxed uit Paul! Mooie foto's van de carnaval, das nogal wat anders dan in t Maastrichtse he?! Ik ga in september beginnen met mn stage traumatologie in het AZM, dus hopelijk kan ik je verhalen overtreffen... echt te gek!
Nog een poging: mail je adres eens (dan stuur ik mn kerstkaart op als verjaardagskaart...). Liefs van Jetske.