Tripje door Lesotho en Swaziland!
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
30 April 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Bonjour luitjes8)!!
Ik ben nog maar net bezig hier in Kaapstad, maar ik heb mijn eerste 10-daagse tripje er al weer opzitten: het was weer een topreisje!
Eerst zijn weer naar Durban (in het oosten in Zuid-Afrika) gevlogen en daar met z’n 4-en (moi en 3 hazen!) een bakkie gehuurd, een ideale voiture eigenlijk (VW Polo), vooral omdat ie helemaal nieuw was -en schoon- en geheel zonder krassen, ja toch wel een andere staat dan toen we ‘m weer 10 dagen later weer afgeragd en bijna 2000km verder moesten inleveren...
Eerst zijn we naar de Drakensbergen gereden en daar een mooie wandeling gemaakt door de bergen, het enige was dat het halverwege enorm begon te stortregenen en gevaarlijk dichtbij te onweren, dus helemaal doorweekt en bijna geëlektrocuteerd kwamen we weer terug in ons mooie hostel in de bergen!
Daarna zijn we naar Lesotho gereden, een klein landje midden in Zuid-Afrika. Erg mooi, bijna helemaal in de bergen gelegen, totaal niet-toeristisch, en nooit slachtoffer geworden van de apartheid die in Zuid Afrika heerste. De mensen zijn wel erg arm, en we werden dan ook overal flink aangestaard of om geld gevraagd (we waren ook wel een verschijning met onze knalrode VW). Maar als je een beetje rondliep merkte je dat de mensen erg vriendelijk en geïnteresseerd zijn!
We zijn daar eerst bijna ingesneeuwd in de bergen! Er was zoveel sneeuw gevallen op de wegen -die soms ook niet al te best waren en ook vol met rotsen lagen- dat we moesten wachten dat de zon de sneeuw en ijs van de weg had gesmolten. Daarna zijn we naar een groot stuwmeer gereden in het binnenland, en vervolgens naar Maseru (de hoofdstad) waar we te paard door de bergen en door een dorpje een mooie trip hebben gemaakt en ik ook stukjes in galop als een ervaren cowboy door het dorp gereden heb zonder eraf te vallen gelukkig ;-)(2e keer op een paard!)!
Daarna zijn we na een lange tocht helemaal naar Swaziland gereden. Weer heel anders: rijker, betere wegen, meer wilde beesten, veel toeristischer en geregeerd werd door een koning met 120 (officiële) vrouwen en 300 kinderen, die allemaal in een enorm paleis wonen! Saillant detail: Swaziland heeft de hoogste hiv/aids percentage ter wereld: bijna 39%!!! De polygame en promiscue koning geeft niet echt het goede voorbeeld... De huidige koning heeft trouwens maar 13 vrouwen…
We zijn daar naar een gamepark gegaan: we sliepen naast een waterplaats waar nijlpaarden (hippo’s) lekker lagen te badderen, en die ’s nachts om ons huisje heen liepen! Gevaarlijkste beestjes van Afrika by the way… En overdag, behalve heel veel springbokjes en impala’s, ook nog een neushoorn van hèèl dichtbij: naast de auto met een klein neushoorntje ernaast! Daarna via de kust en nog een mooi waterpark met veel krokodillen en hippo’s weer naar Durban gereden, na Johannesburg de gevaarlijkste stad van Zuid Afrika.
Maar leef nog hoor, niet opgegeten door een nijlpaard en hopelijk niet gestoken door een malariamug.. Ik ben nu weer lekker aan het werk in Kaapstad aan mijn onderzoek, gaat lekker, en ik ga ook alweer bijna terug naar Nederland: van 9 mei t/m 18mei ben ik er weer, met de 15e een sollicitatiegesprek in Groningen. Dus bel of mail als je tijd die week, dan kunnen we effe afspreken, gezellig!!!
Hartelijk Sala kuhle/ Sala gabotse/ Dumela/ Hambakahle/ Sanai kahle/ Sala sentle/ Molo / Sala Kahle/ en gewoon doewie natuurlijk (in alle officiële Afrikaanse talen)
Costa:-), alias Paul!
Post Address: PO Box 2060, 8000 Cape Town Tel: 021 658 5111
Cape Town, South Africa
30 April 2008 - 15:23
Mattie:
Goed te horen dat je op je game drives in ieder geval hazen ziet, dat klinkt als vanouds.
Ik wens je alvast veel succes met je sollicitatie, ik kan je niet live sterkte wensen of het goede beloop vieren want ik ben dan zelf op vakantie, maar dat komt wel.
Hoe gaat je onderzoek? Wat is het onderwerp? Vordert ut?
Matthijs -
30 April 2008 - 17:59
Eline:
He, dat is lekker foto's kijken, zonder afgehakte benen ertussen!
Liefs xxx -
30 April 2008 - 23:46
Olga:
Hey Paul, wat een fantastische trip moet dat geweest zijn. Komt me allemaal erg bekend voor. Vond de Drakensbergen en Lesotho een van DE highlights idd. Wist je dat de witte kaplaarzen het in Lesotho erg goed doen (moet wel de meest hippe zomer fashion zijn geweest!)Anyway... ENJOY!xOl -
01 Mei 2008 - 08:52
Q:
Hey costa,
Wat een mooie reizen maak je weer.. Niet veel over het ziekenhuis dit keer, maar gaat dus ook goed..
Zag dat je met judith woont; doe dr de groetjes..
xjes -
01 Mei 2008 - 09:19
Jasper:
Fijn hoor Costa! Wat heb je het ook weer druk..
We moeten zeker even afspreken als je in Nederand bent! We mailen nog wel!
Gr Jasper -
01 Mei 2008 - 10:53
Djoeke:
He Paul.. Bij het organiseren van een Curacao Reunie ben jij in mijn e-mail bestand terecht gekomen...
Ontzettend leuk om je avonturen te lezen en wat een prachtige foto's! Ik was al jaloers toen mijn broertje aldaar zijn stages en tochten maakte en nog maakt...
Maar door jou word ik er opnieuw aan herinnert dat ik toch eens een tochtje naar Zuid-Africa moet ondernemen!
Ik wacht je verhalen af!
Djoeke -
01 Mei 2008 - 11:20
Johnny:
Baie lekker trippie, bro! En je zo te zien the big 5 ook al gespot: olifant, neushoorn, en.... 3 hazen! Hahahaha, nou tot in Holland, ik ben er ook weer. Net K'dag in Gruun ge4d, alvast een kleine Curacao-reunie gehad. AYOOOTJES -
01 Mei 2008 - 12:28
Leanne:
Hela Costa! Wat tof om dit te lezen en je foto's te zien! Ik heb echt nog te weinig gezien van Zuid-Afrika, zou zo weer terug willen. Maar jij komt binnenkort naar NL toch? Doen we en Cura-reunie op Caro's promotie! Hopi bon!!
Tot snel, Liefs, Leanne -
01 Mei 2008 - 16:26
Annie:
costa!
mooi verhaal, gave foto's :) hier alles nogsteeds bon, je zou denken dat ik ongeveer the last survivor ben op Curacao maar er zijn nog enkekle die-hards met mij overgebleven :s :D
jammer dat ik niet bij het reunietje kan zijn in t koude kikkerlandje :)veel plezier nog daar! xxx anne -
01 Mei 2008 - 18:53
Jetske:
Hi Paul,
Veel lokale impressies dit keer! Dat ben ik niet van je gewend (meestal zien we vnl vrouwlijk schoon op het strand). De kids zijn erug schattig en de beestjes indrukwekkend! Alvast heel veel succes de 15e. Ik bel je dan.
X Jetske. -
01 Mei 2008 - 20:15
ML:
Zelfs in Aix kunnen we nu je avonturen volgen. Het is weer erg stressen daar in het Zuiden.
Ik ben hier met Marten om spullen op de vide grenier te verkopen (Bergselaan verzamelingen), bijna alles verkocht!
Ik heb net Jan nog gezien afgelopen zaterdag op Schiphol toen hij terugkwam uit Curaçao en ik naar een congres in Oostenrijk ging. Tot over een week in Nederland, we komen je halen!
Hartelijke groeten van Marten en de hele Franse familie, tot vrijdag, ML -
03 Mei 2008 - 16:21
Martine:
Costa, jij hebt het niet slecht zo te zien, ik doen zit voor mijn onderzoek in Groningen dus even een bakkie na je sollicitatie?
xx
0615060805 -
04 Mei 2008 - 08:51
Manouche:
Hé Paultje! Ziet er goed uit, wordt er jaloers van. Zit momenteel ook voor onderzoek in Grunn, dus sluit me graag aan bij dat bakkie met Tinie!
X Manouche -
05 Mei 2008 - 17:18
Nicole:
Hello there Dr Van Overbeeke,
So eventually managed to translate your latest posting - the internet is an amazing thing, some interesting translations of a few of the words but I just filled in the blanks so it made some kind of sense.
Sounds like you had a great time on your trip up to Durban and Jo'berg. I am very jealous of you and missing Cape Town a lot :-( cannot believe I have been home 2weeks already.
So tell me how is the research going??? Written much yet or are you just drinking coffee?
Say hello to all at the Red Cross and have a great time back in Holland.
Nx
05 Mei 2008 - 21:57
Maartje:
He paulus,
als je tijdens je weekje NL ook nog een tussenstop maakt in het immer schoone en pittoreske Maastricht, zal ik beloven dat ik deze keer (1) mijn telefoon opneem als je belt en (2) de feestvreugde verhoog onder het genot van een lekker pilsje.
Anyways, veel succes de 15e!!!
Latersss, x maartje -
06 Mei 2008 - 00:21
Kaklikker:
costa!
Kon ta?! OOk nog wilde hazen gezien in het krugerpark? Schijnen minstens even gevaarlijk als the fearsome killer rabbit te zijn, maar net iets lekkerder....laat maar weten wanneer je wereld om wilt zeilen,
ik oefen hier nog wat!
ayootjes