Argentinia
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
01 September 2007 | Argentinië, Mendoza
¡Holá!
¿Cómo estas??? Met mij muy bien ik ben namelijk op rondreis door Zuid-Amerika!!!
Twee weken geleden ben ik naar Bogotá (Colombia) geweest voor 5 dagen met collega Walter vanuit Curacao. Bogotá is de gevaarlijkste stad ter wereld (volgens de Lonely Planet) en Colombia zelf is ook niet al te veilig, dus het leek ons een mooie vakantiebestemming!!! En het was ook super-mooi, groooote stad (17 miljoen mensen), rijk deel van de stad dat erg mooi en modern is, en natuurlijk een groot deel van de stad waar je maar beter niet kunt lopen als Gringo, gelukkig vielen wij niet zo op als twee grote, blonde Langharigen (...)!!! Twee keer zijn we ook door de politie uit een wijk geëscorteerd, omdat het volgens hen muy peligroso was! Verder voornamelijk gefeest, want Bogotá heeft een super uitgaansleven (foto´s volgen)!
Toen na 3 dagen werken weer op Curacao weer op vakantie gegaan, nu met Jasper, en nu naar Argentinië! Het plan was, om net als Che Guevara vanuit Buenos Aires naar Chili te reizen per motor, want voor degenen die het nog niet weten: IK HEB MIJN MOTORRIJBEWIJS GEHAALD (in 5 lessen voor 200 euro)!!!!! Een klein probleem was dat het hier winter is, dus erg KOUD (brrr ´s ochtends vriest het bijna) en dat je volgens de Lonely Planet in heel Argentinie geen motors kan huren (snik).. Gelukkig hebben als compensatie wel 2 leren motorjacks gekocht (zie foto!) en hebben we een keer scooters gehuurd (niet helemaal hetzelfde toch...), wellicht kunnen we later nog wel ergens twee dikke choppers huren!!
Na 2 dagen Buenos Aires zijn we met de boot naar Uruguay gegaan, ook erg mooi, en langs de kust naar Montevideo gereisd. Het is hier echt een rundvlees en wijn land, en ons dieet bestaat tot nu toe uit 1 kilo vlees ´s middags en ´s avonds, geen groente, en 1 fles wijn de neus (idealement!).
Vandaag zijn we met de nachtbus richting de grens met Chili gegaan, waar we nu zitten dus, aan de voet van de Andes met pieken tot ruim 7000m! We gaan morgen voor 2 dagen skien en daarna waarschijnlijk de bergen overtrekken richting Chili! Dan hebben we nog ruim anderhalve week, waarin we gaan reizen richting de grens met Paraguay en Brazilie, want daar hebben ze grote watervallen in de Amazone!!
Verder alles goed dus, nog niet verongelukt of ontvoerd, wellicht dat we morgen doodvriezen in de bergen (onze Curacaose outfit is niet helemaal bestand tegen deze temperaturen), maar verder alles bueno!! Begin december loopt mijn contract af op Curacao, dus dan ga ik weer naar Nederland!! Ik heb al wat brieven gestuurd voor AGNIO plekken orthopedie, dus hopelijk kan ik tegen die tijd beginnen!!
Ciao
Pablo
Ciao
Pablo
01 September 2007 - 17:02
Ruth:
Hey! Jaloers again! Wat een super trip, nog even voordat je weer naar t kikkerlandje komt! Genietze! (wat ongetwijfeld niet al te moeilijk zal zijn).
Liefs -
02 September 2007 - 02:30
IJts:
Yo gasten!
Ziet er fraey uit allemaal!
En half vijf 's nachts op een godvergeten spoedopvang in Groningen is het mooi om zulke plaatjes mee te pakken!
Thnx en tot snel... -
02 September 2007 - 08:54
Martine:
He Paul,
best relax hoe je dat voor je jezelf regelt!werken op curacao en ondertussen op wereldreis...
Hier in utrecht alles zn gangetje, en ook een trip op komst eind deze maand naar Marrokko, ik ga eens kijken of ik die golven aankan op mn plank!
tot in december, geniet er van!
groetX -
02 September 2007 - 11:30
Gerald:
Vette shit! Goed bezig --> ga zo door! -
02 September 2007 - 12:50
ML::
Al weer mooie plaatjes en avonturen! Is het nog steeds zo koud daar in Argentina en binnenkort dus Chili?
Intussen nadert de tropische storm Felix de Antillen, dus maar hopen dat je je familie, huis en auto weer intakt aantreft bij je terugkomst. Eerst dacht ik dat het weer fake was, want vorige week was er een verslag op de radio dat Hugo Chaves/z de stranden van de Antillen had bezet! In Curacao zouden 4 doden zijn gevallen. Dat bleek dus een soort toekomst scenario te zijn.
Je zal in ieder geval wel drukte op de SEH missen.
Nog een mooie verdere reis en blijf voorzichtig! Ik zal je de resultaten van de sollicitatie mailen. Gr ML
02 September 2007 - 14:38
Hilly:
ben tot 16-09 op curacao, verblijf in casa wallies. Mocht je terug zijn, hoor ik het graag! Veel plezier -
03 September 2007 - 19:38
Irene:
Kerels! Lieve Dushi's!
Wat een genieterij! Wil ook!
Ben alweer terug in de realiteit die Nederland heet :(. Zware heimwee...Paultje als je in December in Ned bent gaan we zekers chillen hoor :). Maar ik zou je adviseren nog veel langer daar te blijven!
Geniet, geniet en geniet!
Zoen -
03 September 2007 - 20:29
Jetske:
Tja, na mijn eerste dag als anios chirurgie in het Jeroen Bosch zkh is het altijd leuk om te horen dat je vrienden hebt die het ook zwaar hebben... heb je nog plannen om te komen werken in Nederland, of laat je dat maar zitten? (Hoezo jaloers). Liefs enne geniet er maar van, x Jetske. -
04 September 2007 - 08:19
Meike:
Ik ben jaloers Paul. Je bent soms trouwens bijna onherkenbaar met een winter-trui aan...!!!! Hier in Deventer gaat 't prima. Els en JP hebben zich net bij het groepje 'verdwaalde Antillianen' gevoegd. Nog even genieten en dan zien we je hopelijk snel in NL.
x Meike -
08 September 2007 - 22:36
Lizzy Lizard:
hey dudes ¡¡¡¡
wat jammer van die moto, maar ik kan niet geloven dat dat jullie vakantie verknalt. jullie lijken ook goeie tijden te beleven daar.
wij zitten nog 1 dag verwijderd van ...
machopietje (machupicchu volgens de rough guide), also having good times. walter is nog steeds aan het ontwenning, maar met een dagelijkse valium IM lukt het wel, ik zorg ervoor ¡
onze avonturen zijn te volgen op nastysnake.waar blablabla
ciao lies x -
20 September 2007 - 09:14
JP:
Jo Mannen, mooie verhalen Paultje, ik zie je hoofd nu al voor me.....ja toch wel....
Hier in Nl heeft de tijd vlgs mij stil gestaan want ik heb een jaar tijd werkelijk nix gemist.
Doen ff een reunietje als je trugbent in Olanda! Ayo, ik raad je aan die dikke blauwe motor met vlammen te huren op Korsou..
x -
01 Oktober 2007 - 18:38
Jetske:
ha paul, hoe is het? waar hang je uit? ben je voor 27/10 weer in nederland? dan kun je namelijk naar mn afstudeerfeestje komen, dat zou echt super leuk zijn. hoe kan ik je bereiken?
trouwens, 'de legende jan' (je broer dus) zweeft nog rond in het JBZ bij de chirurgie, grappig hoor! kom hem onder andere tegen op de POK (foto).
x jetske.