Terug naar Hollandia!!
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
15 Januari 2008 | Nederland, Amsterdam
¡Holá!
Si,si het is bijna zover, ik ga bijna terug naar Nederland…. Na (ruim) 2 jaar werd het ook wel eens tijd, zou je zo denken….
Intussen bevalt het hier nog steeds erg goed natuurlijk, vooral omdat ik nu vakantie heb!! En ik heb niet stil gezeten hoor, eigenlijk nog drukker geweest dan een gemiddelde werkweek, want ik heb alle cursussen en activiteiten die ik wilde doen gedaan, namelijk:
• Rijbewijs A,B,C,D,E gehaald!! Si si, alles wat beweegt en een motor heeft mag (uhm kan…???) ik nu besturen. Erg grappig want ik heb CDE in 8 lessen gehaald, en dan in een veredelde pick-up (in slechtere staat dan mijn Pontiac, en dat zegt toch wel wat..) met een grote aanhanger erachter, altijd handig als ik nog eens met de vrachtwagen op vakantie wil, of de stads- of skibus zelf wil besturen!!!
• Catamaran zeilen op zee met trapeze, erg spectaculair gezien de grote golfen hier, en ook meegedaan met de Oudejaarsrace, waarbij je een heel stuk langs de kust vaart in allerlei boten (ik dus in een catamaran). Gezien de harde stroming kwamen we er op het laatst niet meer tegenin en moesten we bijna gered (gesleept) moesten worden door de kustwacht, maar dat hebben we natuurlijk geweigerd, en kwamen we wel veelte laat binnen na 7 uur te hebben gevaren (en hebben we de finish nooit gehaald eigenlijk)…
• Verder veel gedoken!! Ik ben nu Rescue diver en (op 1 duikje na) Master scuba diver (klinkt goed hè??). Voor dat laatste moet je 5 specialties doen en ik heb samen met Jo (collega chirurgie) de wrakduik, nachtduik, multilevelduik, nitroxduik en de deepdive specialty gedaan; voor dat laatste zijn we naar de man die bekend staat als Henk de Tank, alias Jacques Cousteau (ex-commando, 60+) gegaan, iemand die kieuwen heeft en onderwater dus niet hoeft te ademen (altijd handig) die ons naar een behoorlijke diepte heeft meegenomen (65meter!), aldaar zag ik als enige een reuzerog hard wegvliegen (de anderen geloofden mijn niet..) en op de weg terug moesten uiteraard verscheidene lange decompressiestops maken, maar we hebben het overleefd!!
• En verder natuurlijk de gebruikelijke dingen: surfen, sunfishen, Mambo, bbq-en op het strand, salsa etc etc. En een leuk Oud en Nieuw feestje gehad!! Gelukkig nieuwjaar nog iedereen trouwens!
Ik ben ook nog even in november 3 weken naar Ecuador geweest (zie de fotootjes) met Willem, wederom een erg mooie vakantie. Op de heenweg konden we niet op Quito landen omdat daar net een vliegtuig was neergestort (doorgeschoven bij het landen, geen gewonden) zie foto, dus noodgedwongen in het zuiden begonnen en ons weer met verscheidene transportmiddelen verplaatst: veel met de bus, maar ook achterin pick-upjes, en ook de jungle ingefietst met een mountainbike: vanaf de koude Andesgebergte hebben we ons na beneden gestort op nauwe bergweggetjes (en door de stromende regen) de Amazonejungle in die veel lager ligt. Verder hete vulkanische heilzame warme bronnen bezocht, Inka dorpjes en zwavelgroene vulkaanmeren (waarin je niet moest gaan zwemmen). Hopi bon dus weer!
En ik ben dus ook gestopt met werken nu hier (contract afgelopen), met collega Stan Bell zijn we gezamenlijk gestopt en ze zitten dus nu even zonder assistenten bij de ortho. Ik heb wel weer een volgende baan gevonden, namelijk onderzoek doen in Kaapstad, South Africa!!! Ik ben dus wrs ruim een maand in Nederland, en dan ga ik alweer door, in principe voor 3 maanden onderzoek, wellicht langer als ik er ook kan gaan werken (inschrijfprocedure is erg lastig).
Maar ik ben dus 28 januari om 9:20u weer terug in Nederland en ik heb erg veel zin om bij iedereen langs te komen, bel/sms/mail maar!!!! Ik zal wel weer even moeten wennen aan de kou, of is het inmiddels al wat warmer??? Eerst hier nog maar een groot afscheidsfeest geven op de MiDushi partyboot!!!!!
Ayoooooooooo Costa
Tel (Ned): (+31)628948373
paulvanoverbeeke@hotmail.com
15 Januari 2008 - 21:19
WW Aka De Waterrat..:
dat het dan toch nog mag gebeuren dat costa naar nederland komt! en lang ook! wat fijn.. daar moeten we zeker een pint op drinken.
inmiddels ik begonnen in deeemter... lekkah..
mooi we mailen/bellen.. adres en nr heeft willem wel -
15 Januari 2008 - 21:23
Irene:
Paulus! Dat betekent dat je net op tijd bent voor de reunion in Amsterdam op 2 feb!! Wordt mooi!! Geniet nog even intens van je laatste weekjes dushi curacao..
Liefs Ireen -
dat je het weet
dj -
16 Januari 2008 - 01:02
Olga:
Hey Paul, dat is een tijd geleden dat ik iets van je gehoord heb/ik iets van me heb laten horen. Ziet er goed uit joh! Volgens mij heb je daar een toptijd gehad! Cool! En alweer mooie plannen voor Z-Afrika ook. Ik zit nog steeds in Australie en het bevalt me hier prima! Ga met Marieke (uit Suri)super leuk binnenkort reizen en daarna gegint het werken in Alice Springs! Succes met alles en leuk to keep in toutch! xOl -
16 Januari 2008 - 07:11
Joris:
Is je ABCDE rijbewijs ook geldig in Z-Afrika, ouwe wereldreiziger. Ortho-onderzoek in Z-Afrika of een verkapte vakantie. Goed weer wat van je te horen en zorg dat we het afscheidsfeest hier in Nederlands kunnen horen.
Groeten,
Joris -
16 Januari 2008 - 09:32
Marte:
Het enige wat ik echt belangrijk vind is neem je die hond mee?????
Gezellig dat je er binnenkort weer bent!
16 Januari 2008 - 11:00
Jelte:
Welkom terug costa! Laat even weten als je naar Groningen komt. Zie je iig op de reunie!
Gr. Jelte (jeltekuipers@hotmail.com) -
16 Januari 2008 - 17:50
Michaël:
Ha Paul!
zoals we het inmiddels van je gewend zijn: mooie fotootjes afgewisseld met wat shockeffecten ertussen ;-)
Als je binnenkort in de buurt van Utrecht bent, geef even een gil dan drinken we er weer is een!
Hasta pronto!
Michaël -
17 Januari 2008 - 06:46
Tante Jo:
Gefeliciteerd met dat rijbewijs. Kunnen we eindelijk op pad met een supercamper! Een maand is zo voorbij, maar ruim je een plaatsje in je agenda in om een keer bij ons te eten?
Hartelijke groet van ons drieën -
18 Januari 2008 - 16:35
Albino Tini:
costa! Wat zie je er lekker bruin uit naast die zweetse(?) dushi!! Zie je hopelijk 2 feb. als je nog een plek nodig hebt om te crashen? in ons stulpje in de pijp is nog wel wat ruimte! let me know -
18 Januari 2008 - 20:09
Mayo:
Klinkt allemaal heerlijk; mis t wel! Geniet er nog maar even goed van en dan 2 feb weer een biertje samen!
ps dr Develter? -
08 Maart 2008 - 23:43
Kim En Sander:
Zo, dag genieter. Wat leuk, nu weer Zuid Afrika. Heb ik ook nog een tijd gewerkt enwel in East London. Een fantastische tijd gehad. Geniet er maar van. Verder alles goed hier. Sander werkt erg veel, is nu aan het skien met de collega's. Volgende week gaan we saampjes naar Italie. Ik ben baas geworden in Arnhem en het bevalt prima. Nieuw huis gekocht en druk met alles regelen en uitzoeken. Maar als de tijd er is is het erg leuk. Heel veel succes met je onderzoek en we horen het wel weer als je in de buurt bent.