Slapen tussen de tarantula's - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Paul Overbeeke - WaarBenJij.nu Slapen tussen de tarantula's - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Paul Overbeeke - WaarBenJij.nu

Slapen tussen de tarantula's

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

15 September 2005 | Suriname, Paramaribo

Oe wiki noe (hallo dag)!!

Daar ben ik weer: terug uit de jungle! Ik heb het vierdaagse tripje overleefd, ondanks de gevaarlijke beesten, stroomversnellingen en het vliegtuigritje heen.

Weer erg mooi: we sliepen in een dorpje dat op een eiland in de rivier is gebouwd en elke dag trokken we de jungle in met onze twee gidsen "Captain" en "Black" die ons de geheimen van het 'bos' (zoals ze hier het tropisch regenwoud noemen) leerden kennen. Tussendoor lekker zwemmen onder de watervalletjes en in de rivier, wel oppassen voor piranja's, roggen en sidder-alen (220V) die veelvuldig voorkomen.

's Nachts slaap je in een huisje met een grote tl-lamp, dus het hele vliegend en kruipend oerwoud komt dan even langs. En bij een bezoekje aan douche of wc zie altijd wel een tarantula die wacht op een lekker hapje. 's Nachts dus goed de klamboe helemaal dicht doen en ook je kleren (en schoenen) uitkloppen voordat je ze aandoet!!

Hierna nog naar een groot strandfeest in een Indianendorp geweest aan de grens met Frans Guyana (in Galibi). Overdag lekker gevist, en twee vissen gevangen!! Toen ik het haakje uit zijn bek wilde halen greep ik wel per ongeluk in zijn giftige rugvin (aah), maar gelukkig zit die vinger er nu nog aan. 's Avonds gefeest tussen de zeer dronken Indianen, die waarschijnlijk ook een enzympje missen.

Nu net terug van een tripje naar het Oosten, tot aan de grens met Brits Guyana (in Nickerie), net wat rijker en erg gemoedelijk: hier gebeurt alles heel erg rustig (zelfs voor Surinaamse begrippen). Mooi de zonsondergang aan de Atlantische Oceaan gekeken; geen witte palmstranden maar blubber aan de kust (en veel muggen)!

Volgende week ga ik waarschijnlijk voor ongeveer 4 weken via Brits Guyana naar Venezuela! Even wat Spaans leren. Dus hasta la proxima!!

Adios Pablo

• 15 September 2005 - 20:54

Merij:

Ha Pel,
    Je verhalen over de jungle doen me terugverlangen naar ecuador... zit hier inmiddels in de sollicitaiemolen, nog geen week thuis! En inderdaad erg prettig die beestjes. Fijn ook dat je ondertekent met Pablo!
    Gave foto's wederom, kan alleen maar zeggen: blijf vooral genieten en we zien je in oktober!
    Suerte y que te vaya bien!

• 16 September 2005 - 09:48

Jetski:

Hi Pablo, doe je de groeten aan Taxi Brian van mij? (en vraag eens of de studenten zoveel opbrengen... volgens mij heeft ie een nieuwe auto!). Lekker genieten verder, liefs Jetski.

• 18 September 2005 - 19:03

Jikke:

ha die paul,
    gefeliciteerd met je BAAN! relaxed zeg, hoe lang ben je van plan daar te blijven, oh en wanneer begin je daar eigenlijk of is dat allemaal nog niet helemaal bekend? maar eerst veel fun in venezuela en blijf leuke verhalen en foto's plaatsen! groet/adios (ben ook net 3 dagen in spanje geweest, dus kan al lekker woordje meepraten....ahum)

• 19 September 2005 - 11:02

ML:

Wat een mooie foto's wederom. Ik heb vanochtend nog even gecontroleerd of je inschrijving nu inderdaad in orde is en dat was gelukkig het geval. Ik krijg hier de uitslag van de vergadering van 26/9 naar toegestuurd. Je hoeft trouwens toch alleen voor de maand september collegegeld te betalen.
    Veel plezier de komende weken. Als je weer een mobiel nummer hebt mail of sms dat nog even. Gr ML