Tripje door de Caribbean!! - Reisverslag uit Ciudad Bolívar, Venezuela van Paul Overbeeke - WaarBenJij.nu Tripje door de Caribbean!! - Reisverslag uit Ciudad Bolívar, Venezuela van Paul Overbeeke - WaarBenJij.nu

Tripje door de Caribbean!!

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

02 Oktober 2005 | Venezuela, Ciudad Bolívar

Hola!

Hier ben ik weer!! Ik zit inmidddels in de binnenlanden van Venezuela!

Vorige week vanuit Paramaribo met de bus en boot naar buurland Guyana gegaan samen met mijn huisgenootje Tessa uit Paramaribo. We zijn allebei vrij lang (vooral in vergelijking met de bevolking hier) en ik val dan natuurlijk extra op door mijn lange blonde manen, dus we zijn wel hele verschijning.

Vooral voor Guyana werden we gewaarschuwd dat het gevaarlijk kon zijn, maar gelukkig weinig van gemerkt behalve dan dat onze busschauffeur een formule 1 coureur was geweest (of dat dacht-ie tenminste), dus we kwamen veel te vroeg op het vliegveld aan, ook al omdat we even het uurtje tijdverschil waren vergeten...

Daarna met het vliegtuig naar Trinidad gevlogen en daar een autootje gehuurd en het hele eiland rondgereden: erg mooi!! Naar Trinidad komen voornamelijk mensen op honeymoon dus we hebben iedereen ook maar even in de waan gelaten dat we net getrouwd waren (hahahaha). En natuurlijk lekker in de zee gezwommen tussen de palmbomen, hoge golven en haaien!

Daarna weer in het vliegtuig naar Caracas. Op weg van het vliegveld naar de stad zie je meteen de krottenwijken die tegen de heuvels zijn opgebouwd (75% van de mensen leeft onder de armoedegrens!). Een schril contrast met de moderne gebouwen en de metrostations van Caracas. Ook hier werden we weer gewaarschuwd dat we moesten oppassen, maar tot nu toe zijn we uit de handen van de de guerilla kunnen blijven!! Wat opvalt is dat de mensen heel aardig zijn, er nauwelijks toeristen zijn (4 in totaal gezien en nog geen enkele Nederlander) en de mensen geen Engels spreken, ideaal voor mijn Spaans dus!!

Nu net terug van Isla de Margarita, een tropisch eiland voor de kust: lekker zwemmen in de zee en genieten van de mooie zonsondergang in het haventje waar we sliepen tussen de tientallen pelikanen die met een kamikaze duik van grote hoogte vissen uit het water vangen!!

Nu zijn inmiddels in het binnenland bij Ciudad Bolivar, en morgen willen we naar de hoogste waterval ter wereld (bijna 1 km hoog!!). Misschien nog even eronder springen voor een verfrissende douche! Daarna naar het westen het Andes gebergte in naar een hoogte van 5000 meter, hopelijk is het niet te koud daar boven want ik heb alleen maar een paar t-shirts en 2 zwembroeken mee....

Nog erg goed uit te houden dus hier!! Maar over 2 weken ben ik alweer thuis en zie ik jullie hopelijk allemaal de 15e okt in Maastricht op mijn afstudeerfeestje!!

Adíos Paul

• 02 Oktober 2005 - 21:29

Juan:

Yo Quanta, alias tante Kut!!
    Dat klinkt buitengewoon ideaal. Hopelijk lukt het jullie nog even uit handen van de guerilla te blijven. Mocht dat nou niet lukken, dan haal ik je bul wel even op.. Groetjes aan je lange honeymoonhaas!
    Adíos y hasta luego, Juaníssimo

• 03 Oktober 2005 - 08:39

Tjouwke:

Hola!
    Je honeymoon klinkt erg fantastisch. Wie is de gelukkige? Staat ze op een van je foto's, haha!? Ik hoor het allemaal de 15e wel. Groeten en hopelijk tot snel!
    Tj

• 03 Oktober 2005 - 12:22

Lucas:

Hoi Costa,

Verrukkelijke praatjes en plaatjes wederom. Erg leuk.

Veel plezsier nog!
    PS: kunnen die mensen op die heuvels niet gewoon boven de armoedegrens gaan wonen?