Bon Bini Curacao!
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
01 November 2005 | Nederland, Amsterdam
Bon dia dushi's!
Alles hopi bon hier!! Ik ben inmiddels alweer begonnen aan alweer een nieuw hoofdstuk uit het boek costa.waarhangjenuweeruit.nu, en dit maal dus in Curacao (gewoon in Nederland dus). Deze keer ook niet zogenaamd een zware stage in het buitenland en ondertussen toch wel lekker genieten van veel vrije tijd in een mooie omgeving, maar nu is het echt werken (even wennen dus haha)....
In vliegtuig zat ik wederom (na de Boertjes vorige vlucht) bij een BN-er, dit keer bij... Michael Boogerd!! Die komt hier voor de afsluitende wielerrace van het jaar van aaanstaande zaterdag: de Amstel Curacao Race; wellicht komt Lance ook nog even langs!!
Een uurtje na aankomst hier kon ik meteen aanschuiven bij een afscheidsetentje ter ere van van de assistent die ik kom vervangen, en leerde ik meteen de hele groep kennen: ideaal dus. 6 Chirurgen, 3 assistenten (met mijzelf erbij) en 5 co's. Erg aardig allemaal en ik ben dus goed ontvangen.
Toen even veel regelen: contract, autootje, huis, verblijfsvergunning, bankrekening ziekenhuispasje en zoals alles hier op Curacao gaat alles traag en wordt het met afspraken niet zo nauw genomen. De meeste mensen spreken hier trouwens Nederlands en/of Papiamento (moet ik nog even leren) of Spaans.
Op zaterdag naar een groot Halloween feest geweest (zie foto's): erg leuk en iedereen was erg goed verkleed. Hier worden zowel alle Nederlandse als alle Amerikaanse festen gevierd, oftewel er wordt zoveel mogelijk reden gezocht om een feestje te vieren!
En maandag echt begonnen als dr Paul op de afdeling Chirurgie Mannen (is hier gescheiden) en IC en consulten. Vooral in het begin chaotisch met veel nieuwe mensen, de weg vinden in ht ziekenhuis en veel administratieve weetjes leren kennen, maar tot nu toe gaat het goed, wel hard werken maar ook veel leren dus en ik heb heb twee co's (haha!!), erg handig vooral in het begin. Donderdag heb ik dienst, hopelijk niet te veel schotwonden en hoog energetische trauma's voor mijn eerste dienst....
Dus het gaat goed! Voor wie langs wil komen: je bent van harte welkom, mi casa es su casa!!
Ayo vanuit een warm eilandje in de Caribbean!Paul
Ayo vanuit een warm eilandje in de Caribbean!Paul
02 November 2005 - 09:30
Juan:
Yo Costa Brava, dat ziet er chill uit! Goeie springfoto ook, alleen niet zo hoog als tijdens je buluitreiking.. Suc6 met je eerste dienst en onthou voor als je het niet weet: "Geen gelul, 1 ampul" Hahaha.
Johnny Afdruiprekje -
02 November 2005 - 17:07
Spring 's In The Air:
Holá Costa,
Weer een goed bericht uit het westen, immer fijn. Ik benijd je, en jij besnijd hen begrijp ik. Doe de groeten aan Koos
Lucas -
02 November 2005 - 18:18
Gast1:
klinkt allemaal lekker zou ik zo zeggen. Blijf je wel met je poten van die zustertjes af!!!! natuurlijk is het vanaf nu toegestaan om de co's eens flink aan het werk te zetten (lees te gebruiken).
de groeten
Gast1 -
02 November 2005 - 18:37
The Incredible T.:
Heeey Paul!!!
Coole springfoto! Ongeloofelijk je hebt het weer voor elkaar; je bent weer aan het feesten --> Zoals een goede chirurg betaamd snijdt het mes weer aan 2 kanten.
Geniet! -
03 November 2005 - 22:38
Nynke:
Hey Paul, je vergeet toch helemaal ons gezellige etentje bij de Gouverneur te vermelden!! Nog nooit zoveel medische termen op een avond voorbij horen vliegen, hopi gezellig!
Ik zie je snel weer. Kus Nynke www.nynkevisser.waarbenjij.nu -
04 November 2005 - 21:33
Gridie:
Hoi Paul,
Jammer dat ik niet mee mocht eten laatst met jou en Joris... maar nu ik daar overheen ben, toch maar een berichtje van mij. Het lijkt me echt eng om ineens van co dokter te zijn joh!! maar zo te horen ben ji al emteen gewend en maak je lekker ge/misbruik van de cootjes, haha! Echt lachen!! Het ziet er daar weer behoorlijk relaxt uit, wat een leventje heb je toch he?! Helaas kan ik niet als co heelkunde daar komen lopen, aangezien dat er net op zit, maar misschien wil ik sociale geneeskunde wel op curacao komen doen.. Bij de ambulance of bij de marine daar.. Lijkt me wel leuk en goede reden om jouw afstudeerfeestje nog eens dunnetjes over te doen, aangezien ik daar niet bij was. Heel veel succes en plezier daar!! Ben beniwud naar je volgende verhaal met natuurlijk veel foto's!!!
Margriet -
08 November 2005 - 20:03
Merij:
Ha Pel!
Klinkt allemaal supertjes cool, maar had niet anders verwacht. Wij denken hier al weer aan vakanties in de sneeuw, mocht je erg verlangen naar de lange latten en gluhwein (als je de cocktails zat bent), en je hebt geld over, we gaan in week 7!
Chao!!!
P.S leuk hoor, die co's, maar wacht maar tot er een soort gubbels, vos, dassen o.i.d achter je aan loopt... -
08 November 2005 - 20:17
Merij:
Ha Pel!
Chao!!!
23 November 2005 - 20:50
Marloes:
Beste allemaal,
Wat betreft die co's, die lopen dus over hem heen he! Zo'n ongelooflijk broekie niet normaal!